Нант се добра до победата с 3:2 над Монпелие с гол в 89-ата минута на срещата от 29-ия кръг на Лига 1. В героя на вечерта се превърна Емилиано Сала, който вкара победния гол.

Монпелие поведе в 12-ата минута с гол на Стив Муние. Топката попадна на главата на Муние и той се разписа за 1:0.

В 24-ата минута обаче Прежус Накулма изравни. След центриране, нужно бе едно докосване на футболиста, за да донесе равенството 1:1 от съвесем близо.

В 68-ата минута Накулма записа и второто си попадение в мача. Заедно със съотборниците му разстреляха ватата на Монпелие, като вратарят спаси веднъж, но при следващия истрел това бе почти невъзможно и така Нант поведе с 2:1.

Двамата не спря дотук. В 84-ата минута падна и четвъртото попадение в мача. Рияд Будебу изпълни страхотен пряк свободен удар, с който отново донесе равенството на отбора си (2:2), като не остави никакъв шанс на стража на Нант.

Пет минути по-късно дойде и тоталната изненада. Емилиано Сала се разписа и донесе победата на Нант с 3:2. Той умело залъга противниковата защита и с диагонален удар прати топката между краката за един от бранителите и право във вратата на Монпелие.

Нант е 10-и с 37 точки, а Монпелие 13-и с 33 точки.

Още резултати от 29-ия кръг на Лига 1:

Гингам - Бастия 5:0

Нанси - Лил 1:2

Рен - Дижон 1:1