Отборът на Нанси постигна ценна победа навън в 23-ия кръг на Лига 1. Момчетата на Пабло Кореа победиха Нант с 2:0 в мач, който завърши и с доста атрактивно меле. Заради боя в продължението и двата тима приключиха мача с по 10 полеви играчи.

Още в 16-ата минута Нант можеше да накаже противника заради разсеяната му игра в собствената му половина. Фелипе Пардо изпълни бързо отсъден пряк свободен удар, а Ванлентен Ронжие намери Луи Дюбоа отдясно в наказателното поле. Вратарят Сергей Черник излезе бързо напред, за да предотврати опасността.

В 19-ата минута Дюбоа отново затрудни стража на Нанси, като този път отправи чудесен шут от пряк свободен удар. С върха на пръстите белорусинът съумя да отбие топката.

Натискът на Нант продължи с пълна пара и в 34-ата минута Ронжие засече от движение една топка от около 19-20 метра. За късмет на Черник тя беше насочена право в него, а стражът не предприе рискове и изби надалеч с две ръце.

След паузата „канарчетата“ получиха неочакван подарък само секунди след подновяването на играта, но Мариуш Степински не се възползва. Жулиен Кету върна необмислено към вратаря си, а Степински пое топката и се озова сам срещу Черник. Полякът опита да финтира вратаря, който обаче умело се справи със ситуацията и улови.

Противно на всякаква логика Нанси откри резултата в 50-ата минута. Кофи Диди загуби топката под напора на Морис Дале отляво на наказателното поле. Дале веднага подаде към Исиар Диа, който без проблем реализира за 1:0.

В 64-ата Нанси стигна и до втори гол след нова асистенция на Дале. Той центрира чудесно от левия фланг, а при далечната греда Кету с глава заби кълбото в тревата, а то прехвърли безпомощния Реми Риу.

Продължението на мача вече беше поле на нервите, като в него се стигна и до бой. Капитанът на Нанси Венсан Муратори бе настъпен от Амин Арит, докато лежеше на земята, а постъпката на младока го изкара извън нерви. Двамата буквално се хванаха за гушите, като трябваше съдии и съотборници да ги разтървават.

ВИДЕО ОТ СБИВАНЕТО - ТУК!

В класирането Нанси изпревари Нант, след като вече натрупа 27 точки на сметката си. Активът на Нант е с точка по-малко. Нанси заема 11-ото място, а „канарчетата“ са с 3 позиции по-ниско.