ПСЖ допусна първа загуба през сезона в Лига 1. "Принцовете" отстъпиха с 2:3 у дома на Ница и продължиха с колебливото си представянето от началото на кампанията. Два гола за успеха на "орлетата" вкара Терем Мофи (20,69), а един път се разписа Гаетан Лаборд (53). За домакините два гола вкара Килиан Мбапе (29,89). 

Така Ница събра 9 точки и заема второ място във временното класиране, докато ПСЖ е трети с точка по-малко. 

Срещата започна с очакван домакински натиск. Килиан Мбапе и Витиня опитаха остри центрирания, но защитата на гостите се справи. В 20-ата минута противно на логиката "орлетата" поведоха. Мбапе сбърка пред наказателното си поле и позволи на Жан-Клер Тодибо да му отнеме топката. Защитникът направи двойно с Терем Мофи и опита удар, който беше блокиран. Топката се озова в нигерийския нападател, който с прецизен удар в долния ляв ъгъл вкара за 0:1. 

Малко след гола Донарума отрази удар на Кефрен Тюрам. В 28-ата минута Усман Дембеле беше изведен сам срещу Булка, напредна и отправи удар, който не намери очертанията на вратата. 

В 29-ата минута ПСЖ стигна до изравнителен гол. Хакими проби отдясно и върна към границата на наказателното поле, където Мбапе отправи много силен удар, с който Булка не се справи - 1:1. 

Голът даде импулс на ПСЖ и малко след това удар на Гонсало Рамош срещна гредата. В 38-ата минута пред Дембеле се откри нова възможност за гол. Крилото получи в наказателното поле и отправи удар, който премина покрай вратата. При опита си да засече топката Килиан Мбапе се удари в гредата, но след намесата на медицинския щаб продължи участието си в срещата. 

Втората част започна отлично за гостите, които отново поведоха в резултата. Мофи получи отляво, навлезе в наказателното поле, справи се с Данило и от аутлинията с меко центриране намери Гаетан Лаборд на далечната греда, а нападателят вкара за 1:2. 

Ница стигна и до трети гол в 69-ата минута. Тогава Мофи получи подаване от Лаборд отдясно. Нигериецът напредна, навлезе навътре и от границата на наказателното поле със страхотен удар вкара за 1:3. 

В 87-ата минута ПСЖ намали изоставането си. Хакими напредна отдясно и намери Коло Муани в наказателното поле. Нападателят потърси Мбапе на далечната греда, който със страхотен удар от воле вкара за 2:3. 


ПСЖ - Ница 2:3

0:1 Терем Мофи (20)

1:1 Килиан Мбапе (29)

1:2 Гаетан Лаборд (53)

1:3 Терем Мофи (69)

2:3 Килиан Мбапе (87)

ПСЖ: Донарума, Хакими, Дембеле, Ернандес, Мбапе, Данило, Рамош, Шкриняр, Солер, Витиня, Заир-Емери

Ница: Булка, Бард, Данте, Диоп, Лотомба, Лаборд, Мофи, Ндайшимийе, Сансон, Тюрам, Тодибо