Ланс и ПСЖ завършиха при резултат 1:1 в среща от 14-ия кръг на френската Лига 1. Домакините със сигурност трябва да съжаляват повече за пропуснатия шанс да победят многомилионната селекция на Маурисио Почетино. "Жълто-червените" откриха в 63-ата минута чрез Фофана, но Вайналдум изравни с глава в добавеното време.

Ланс ПСЖ

източник: sofascore.com

БТА
10 снимки


Първата опасност дойде на сметката на домакините, като Жонатан Клос стреля отблизо, но не успя да улучи вратата на Навас. Малко преди да изминат 20 минути Лионел Меси напредна в половината на Ланс и стреля от дъгата, но ударът му удари гредата от външната страна и излезе в аут.

Няколко минути по-късно Жонатан Клос стреля опасно от пряк свободен удар, но Навас с вещина отрази. Минута след изстрела от фал на десния халфбек, преотстъпеният от ПСЖ в Ланс нападател - Арно Калимуендо стреля по диагонал с левия си крак, но костариканският вратар отново бе на мястото си.

БГНЕС
23 снимки

Точно след половин час игра силен удар от воле на Дукуре накара Кейлор Навас да се намесва за трети път в последните пет минути. Пет минути след най-добрата ситуация на Ланс, дойде и тази за ПСЖ. Хакими пусна хубав пас към Икарди, който стреля от близко разстояние, но Льока изби в ъглов удар. Аржентинският таран на ПСЖ получи още един шанс точно преди почивката, но ударът му отблизо отново бе отразен от стража на домакините.

Играчите на парижани се активизираха много сериозно в края на първата част, когато получиха и още един шанс да открият - Хакими центрира добре към Ди Мария, но за пореден път Льока бе на мястото си и не позволи на столичани да отбележат.

Още в началото на втората част Ди Мария имаше шанс да открие. Прецизният му удар обаче мина близо до дясната греда на Льока. 60 секунди по-късно поредица от грешки в отбраната на парижани даде възможност на Калимуендо да стреля от въздуха, но последният не успя да уцели вратата.

Четвърт час след началото на второто полувреме Секо Фофана с изстрел отдалеч изненада Кейлор Навас, който не се намеси добре и по този начин резултатът бе открит в полза на петият във временното класиране.

Едва няколко минути след гола, играчите на Ланс свариха парижани на контраатака, при която Фофана подаде към Сотока, но ударът на резервата намери левия страничен стълб на Навас.

В 77-ата минута поредна контра на Ланс можеше да завърши с гол. Последователно няколко играча на домакините се засуетиха с топката преди Франковски да стреля. Ударът на полския халфбек обаче бе париран от Навас. Две минути по-късно удар на Сотока мина до гредата на костариканският вратар на парижани.

Във втората минута на добавеното време Жоржиньо Вайналдум изравни с глава след прекрасно центриране на Килиан Мбапе.

 


Ланс - Пари Сен Жермен 1:1

1:0 Секо Фофана 63`

1:1 Жоржиньо Вайналдум 90+2

 

Ланс: Льока, Гради(жк), Данзо, Медина(жк), Клос, Да Коста, Дукуре, Фофана, Франковски, Какута(54` - Сотока), Калимуендо

Старши треньор: Франк Ейс

 

Пари Сен Жермен: Навас, Хакими(жк), Маркиньос, Кимпембе, Бернат, Паредес, Данило(69` - Гай), Верати(жк), Меси, Икарди(69` - Мбапе), Ди Мария

Старши треньор: Маурисио Почетино

 


Съдия: Франсоа Летише

Стадион: " Феликс Боларт", Ланс