Пари Сен Жермен официално бе обявен за шампион на Франция, след като местното правителство взе решение да прекрати шампионата в Лига 1. Президентът на парижани Насер Ал-Хелайфи посвети титлата на всички здравни работници в борбата срещу коронавируса.

„Искаме да посветим тази тила на всички служители в здравеопазването и на всички герои от нашето ежедневие, за чиято отдаденост и безкористност в тези дълги седмици изказваме нашето възхищение”, сподели той.

„Ние разбираме, уважаваме и подкрепяме решенията, взети от френското правителство а спиране на първенството. Здравеопазването, както правителството винаги е казвало, трябва да бъде наш приоритет в този момент”, продължи Хелайфи.

„Бих искал да благодаря на играчите, треньора, спортния и медицински персонал и на всички служители на клуба за прекрасната им работа. Този трофей е награда за всекидневната им отдаденост.В тези трудни моменти се надявам, че тази титла ще донесе малко щастие и надежда на всички наши привърженици. Тяхната непоколебима подкрепа движи клуба напред.. Благодаря им сърдечно”, каза още той.