Ужасното начало на сезона за Монако в Лига 1 продължава. В първи мач от шестия кръг на шампионата „монегаските” завършиха 1:1 като домакини на Ним. Това е пети пореден двубой за Монако без победа като те постигнаха успех единствено в откриващия си мач. Ним пък на свой ред продължава с добрите си изяви в началото на сезона.

Монако логично бе по-активният отбор на „Стад Луи II”, но това не бе материализирано на терена. Гостите откриха резултата в 19-ата минута, когато Антонин Бобишон центрира прекрасно от фал, а Антони Бранкон засече с глава от непосредствена близост за 1:0.

Малко след това Фалкао от пряк свободен удар стреля на сантиметри от вратата. Голямата звезда на Монако все пак реализира в 27-ата минута след великолепна самостоятелна акция. Голаджията си осигури място за изстрел на границата на пеналтерията и оттам прати прекрасна топката по земята в ъгъла на вратата.

Преди края на полувремето Фалкао можеше да стигне и до пълен обрат, но ударът му с глава бе блестящо избит от вратаря Пол Бернардони.

През втората част натискът на домакините се засили, но Софиан Диоп, Жорди Мбула, Фалкао и Кевин Н’Дорам не успяха да реализират от добри възможности.

Ним също можеше да вкара чрез Брианкон, но неговият удар с глава в горния десен ъгъл бе прекрасно отразен от Диего Беналио.

Във временното класиране Ним е на седмо място с 8 точки, а Монако е 12-и с 6.