Една от легендите на френския национален отбор – Патрис Евра, говори открито за расизма, който цари в селекцията на „петлите”. Евра призна, че сериозна част идва от първия човек във френската футболна асоциация – Ноел Льо Грае, който винаги твърди, че няма дискриминация в националния тим.

„Той трябва да бъде сменен. Имам отговорите на това защо и какво се случва в базата на Франция. Наясно ли сте въобще колко расизъм има там? Колко дискриминационни съобщения идват”, започна Евра.

Бившият играч на Монако, Манчестър Юнайтед, Марсилия и Ювентус продължи с шокиращите детайли.

15 снимки

„Имаме определени места в базата, без значение дали президенти или политици ще идват. В началото ме сложиха в края на масата, където бяха Бакари Саня и Мамаду Сако. Юго Лорис и Лоран Косчелни пък винаги седят в средата, където застава и президентът. Знаем за тези „правила”. Ако президентът иска снимка, то е по-добре да я направи с Лорис и Косчелни, отколкото със Саня и Сако”, призна Евра.

12 снимки

Бившият защитник разкри и различни писма, които са пристигали до селекционера Дидие Дешан. „Виждал съм някои съобщения, които са пристигали в Клерфонтен. Едното гласеше: „Дидие, прибери си маймуните и ги закарай в Африка. Разкарай тези маймуни и горили”. Колко бяха тези съобщения? Много, но се крият. В базата са пристигали и кашони с фекалии, които са били за нас”, шокира Евра.

Патрис Евра има изиграни 81 мача за френския национален отбор.