Монпелие стигна до успех с 2:1 като домакин срещу Клермон в мач от 28-ия кръг на Лига 1. Това е трета поредна победа на Монпелие във френския шампионат. 

През първото полувреме гостите удариха първи. Клермон поведе в 32-ата минута, а попадението бе дело на Саиф-Един Кауи. 

Така двата тима се прибраха на почивката с минимална преднина за Клермон.

В 61-ата минута обаче Ели Уахи възстанови равенството, а в 72-ата минута отново младия френски нападател порази вратата на Мори Диау и осъществи пълния обрат.

В рамките на минута Джордан Фери си изкара два жълти картона и червен в добавеното време на срещата. Така той остави Монпелие с човек по-малко, но домакините удържаха преднината си и взеха трите точки. 

Монпелие заема 11-то място във френското първенство с 36 точки, на 13-а позиция с две точки по-малко пък се намира Клермон. 

В друг двубой от кръга на Лига 1 Страсбург стигна до убедителна победа с 2:0 срещу Оксер.Така Страсбург дръпна на три точки от зоната на изпадащите, където се намира Оксер с 23 точки след 28 мача. 

Още в 5-ата минута домакините поведоха с гол на Герзино Нямси. Страсбург получи шанс да изпълни дузпа в 19-ата минута, но Хабиб Диало изпусна от бялата точка. Именно Диало обаче реализира второто попадение в мача през 86-ата минута, с което сложи точка на интригата и донесе трите точки на Страсбург.