Монако постигна трета поредна победа от началото на сезона в Лига 1. Воденият от Леонардо Жардим отбор се наложи трудно с минималното 1:0 при гостуването на Метц от третия кръг на френското първенство. Единственото попадение в срещата реализира Радамел Фалкао.

По този начин Монако постигна рекордна 15 поредна победа в Лига 1. До този момент най-доброто постижение бе на Бордо от 14 поредни успеха в първенството.

Отборът от Княжеството вече 23 мача е без загуба. Освен това Монако вече 35 поредни мача отбелязва гол. Тимът има 8 поредни победи като гост. Метц няма гол срещу Монако в Лига 1 от 2008 година.

Монако можеше да поведе в резултата в 31-та минута, когато Радамел Фалкао отправи много хубав удар, но Томас Дидион спаси.

Гостите продължиха да доминират и в 43-та минута Рони Лопес стреля с глава, но в страни от левия стълб на вратата на Метц.

Гуидо Карийо можеше да изведе Монако напред в резултата в 60-та минута, но след удара му топката се спря в десния стълб.

Метц можеше да изненада гостите в 68-та минута, но Даниел Субашич направи добро спасяване, след като отрази удара на Нолан Ру.

Единственото попадение в срещата реализира Радамел Фалкао в 78-та минута. Рашид Гезал пусна отличен извеждащ пас към колумбиеца, който овладя топката преодоля Дидион и вкара в опразнената врата.

Монако събра актив от 9 точки, докато Метц претърпя трета поредна загуба от началото на сезона.