Макар за пореден път да премина през редица трансформации по време на трансферния пазар, Монако започна по великолепен начин новия сезон във Франция. "Монегаските" надделяха повече от убедително като гости на Нант с 3:1. 

Звездите Рони Лопес, Стеван Йоветич и Радамел Фалкао изковаха успеха с попаденията си след почивката, а почетното попадение за "канарчетата" беше дело на Емилиано Сала в самия край на продължението на мача. 

Иначе мачът започна равнстойно, като и двата тима имаха хубави шансове в началото. В 18-та минута Валентен Ронжие получи топката сам срещу вратаря, но ударът му мина над вратата. 

Малко след това гостите отвърнаха подобаващо, но ударът на Жорди Мбула с глава беше отразен по великолепен начин от вратаря на Нант Чиприан Татарушану. В крайна сметка, преди почивката голове не паднаха и развръзката остана за втората част. 

След равностойна игра в началните ѝ минути Монако нанесе своя удар в заключителната четвърт на двубоя. В 69-та минута при една страхотна контра, започната от Самюел Гронсир премина през подаване за Стеван Йоветич, чийто пас пред наказателното поле беше отклонен от защитника Кофи Джиджи точно на крака на връхлитащия на далечната греда Рони Лопес, който се разписа за 1:0 на празна врата. 

Само две минути след това Радамел Фалкао стреля от изгодна позиция близо до гредата и пропусна по-рано да убие интригата в мача. Последва пропуск и на Стеван Йоветич, преди черногорецът да нанесе решителен удар в 80-та минута. 

Тогава Нант пропиля страхотен шанс и вратарят на "монегаските" Диего Беналио изби опасен удар от близка дистанция на Валентен Ронжие. Той обаче веднага сложи началото на убийствена контра, при която Фалкао пробяга през почти целия терен и намери Йоветич сам срещу вратаря и той пусна топката покрай Татарушану за 2:0. 

В 83-та минута всичко свърши окончателно. При поредната бърза атака Самюел Гронсир намери с перфектен пас Фалкао на празна врата и той от метър-два нямаше как да сбърка и оформи класиката. 

В последните секунди на двубояСамюел Мутусами намери Емилиано Сала на стрелкова позиция и той реализира почетното попадение за "канарчетата", с което просто беше оформен крайният резултат. Така Монако си тръгна с трите точки и даде поводи за радост на феновете си на старта на кампанията.