Монако спечели категорично домакинството си съответно на Анже в двубои от 13-ия кръг на Лига 1. Монегаските се наложиха с 2:0 над своя съперник. След успеха Монако е 6-и с 24 точки, докато Рен влетя в топ 4 с 27 точки.

В 40-ата минута Ибрахим Амаду извърши фал в пеналта. Уисам бен Йедер обаче не успя да преодолее вратаря от 11-те метра и нулевото реми се запази. Четири минути по-късно гостите вкараха чрез Азедин Унахи, но попадението не беше зачетено заради засада.

Развръзката дойде през втората част. В 54-тата минута Монако най-сетне поведе. Вандерсон асистира на Бреел Емболо, който прати топката в мрежата на Анже за 1:0. Монегаските сложиха точка на спора в 70-ата минута. Тогава удвоиха преднината си. Александър Головин изведе Уисам бен Йедер, който порази целта.

Рен пък успя да откаже Монпелие още по-бързо, в сравнение с Монако. До 23-ата минута „червено-черните“ вече имаха аванс от 2:0. Мартин Терие и Арно Калимуендо бяха точни. В 85-ата минута Амин Гуири оформи крайния резултат с шестия си гол за сезона в първенството

В другите два мача от френския шампионат, които се изиграха по същото време Брест и Реймс не си вкараха, а Нант и Клермон Фуут завършиха 1:1.