Монако се завърна на второто място във временното класиране на Лига 1, след като спечели с 2:1 домакинството си на Олимпик Марсилия от 34-ия кръг на френското първенство.

Домакините имаха превъзходство над своя съперник и логично стигнаха до крайния успех.

Монако реализира гол в 22-та минута чрез Ласина Траоре, но попадението не бе зачетено заради засада.

Пред Бернардо Силва се откри добра възможност в 35-та минута, но ударът му не намери очертанията на вратата на Марсилия.

Фабиньо изпълни по доста странен начин фаул в 45-та минута, но топката профуча встрани от десния стълб на вратата на Стив Манданда.

Монако поведе в 48-та минута, когато Бернардо Силва с много хубав удар от дъгата на наказателното поле на Марсилия изпрати топката във вратата на Манданда.

Марсилия можеше бързо да изравни резултата. В 58-та минута Миши Батшуай направи невероятен пропуск, а Субашич спаси.

Монако бе близо до това да реализира втори гол в 72-та минута, но след удара на Карийо топката премина на сантиметри встрани от десния стълб на вратата на Манданда.

Монако все пак успя да отбележи втори гол в 75-та минута, когато Андреа Раги с премерен удар изпрати топката под напречната греда на вратата на Манданда.

Олимпик Марсилия отбеляза почетен гол в добавеното време на срещата, когато Стивън Флетчър пусна отличен извеждащ пас към Миши Батшуай, който технично прехвърли Даниел Субашич и топката влетя в мрежата му.

Монако е на втора позиция с 58 точки, докато Марсилия е на петнайсто място с 40 точки.