Монако успя да сломи Реймс, побеждавайки го с 0:3, след попадения на Александър Головин, Такуми Минамино и Бен Йедер.

Мачът започна спокойно и в първите 20 минути отсъстваха интересните ситуации пред двете врати. В 22-рата минута Брадли Локо от Реймс получи директен червен картон, като останаха съмнения, дали и жълтият картон нямаше да е достатъчно наказание за играча. През първото полувреме доминираше битката в средата на терена и бяха показани няколко жълти картона, но двата отбора се оттеглиха при нулево равенство на почивката.

Втората част започна ударно, след като в 47-мата минута Александър Головин засече подаване на Аксел Дизази и с лекота откри резултата за Монако. Седем минути по-късно Мохамед Камара направи страхотен самостоятелен пробив, завършил с удар в ъгъла, но Йехван Диуф отрази със великолепно спасяване. В 62-рата минута Реймс успя да изравни, чрез Фоларин Балогън, който е под наем от отбора на Арсенал, но голът бе отменен поради засада. 

Само две минути след тази ситуация Бен Йедер имаше възможност да удвои, но отново вратарят на Реймс бе на висота. В 87-мата минута бившият играч на Ливърпул Такуми Минамино успя да успокои Монако, след като получи добро центриране от Емболо, а японецът не се затрудни да завърши с прецизен удар. Три минути по-късно Реймс капитулира тотално, когато Висам Бен Йеддер овладя добре топката и с точен удар не остави шансове на вратаря на Реймс, за да оформи крайното 0:3.

С тази победа Монако застава на шеста позиция с актив от 14 точки, а Реймс е вече в зоната на изпадащите със само 6 пункта.