Монако не убеди с играта си, но победи предпоследния Лил с 2:1 у дома. Мачът бе от 30-ия кръг на френската Лига 1 и монегаските трябваше да направят обрат в него, за да спечелят трите точки.

Така Монако е втори с 66 точки на 14 зад лидера ПСЖ, но вече на 7 пред третия Марсилия и на 12 пред четвъртия Лион. Нещо повече – преследвачите на монегаските играят един срещу друг в неделя в южния град и неминуемо един от тях или и двата ще загубят точки.

Предпоследният в класирането на Лига 1 Лил изненада втория в таблицата Монако със сравнително ранен гол за 0:1.

В 16-ата минута Лебо Мутиба засече топката във вратата на домакините, нарушавайки спокойствието в началото на мача от 30-ия кръг.

Веднага след това отпуснатата игра на монегаските можеше да доведе и до ново наказание, но Даниел Субашич се намеси добре, парирайки два удара на северняците.

Интересното е, че вместо да се активизират, монегаските оставиха своите съперници да обстрелват още веднъж сравнително опасно вратата на Суебашич, но стражът бе на мястото си.

И все пак в 44-ата минута срещу курса на играта Монако успя да изравни за 1:1. Рони Лопес в два такта съумя да изпрати топката във вратата на Лил и да възстанови равенството в резултата.

През второто Монако се активизира и това даде резултат.

Черногорецът Стеван Йоветич копна топката и прехвърли вратаря на Лил, правейки пълен обрата в мача срещу северняците - 2:1 в 61-ата минута.  Жоао Моутиньо обаче се отличи с асистенцията. Красивото попадение зарадва принца на Монако Албер, както и вицепрезидента на клуба от Княжеството Вадим Василиев, които наблюдаваха от ложата на "Луи ІІ".

Йоветич се появи в игра след почивката, след като даде възможност на Радамел Фалкао да започне мача за пръв път от началото на февруари.

Така без особен блясък Монако успя да се наложи над Лил с 2:1, а „песовете“ са предпоследни в таблицата с 28 точки.