Френският гранд Монако отпадна безславно от турнира за Купата на Франция още на 1/32-финалите. „Монегаските“ загубиха у дома от втородивизионния Роде след изпълнение на дузпи. В редовното време Монако поведе с 2:0 след попадения на Мане Айлиуш и Уисам Бен Йедер, но Жозеф Мендеш намали малко преди почивката, а в 80-ата минута Аймен Абденур наказа бившия си отбор и прати двубоя в продължения, където промяна на резултата не настъпи.

При наказателните удари обаче Родез триумфира с 5:4 заради пропуските на Александър Головин и Сунгуту Магаса за Монако при дузпите.

Ница също се сбогува с надпреварата, след като отстъпи с 0:1 на Льо Пюи Фут. Голът беше дело на Мохамед Бен Фредж в третата минута.

Рен се класира за 1/16-финалите в турнира, след като се наложи с 2:1 Бордо. Жирондинци играха с човек по-малко от 60-ата минута, когато с такъв бе изгонен Малкъм Бокеле. Рен поведе в 23-ата минута, когато точен беше Бенжамен Буриго след подаване на Артур Теате. Домакините обаче съумяха да изравнят в самия край на полувремето с попадение на нигериеца Джош Маджа, който се възползва от асистенция на Лени Пирангел. В 52-ата минута белгийският национал Джереми Доку отново даде преднина на гостите, която се запази до края.

По-рано в събота Марсилия, Лион и Нант също се поздравиха с победи. Една от изненадите сътвори елитния Клермон, който се предаде при дузпите срещу Олимпик Кьонингсхофен от Страсбург. Редовното време завърши 0:0, а при наказателните удари успехът с 4:3 беше за Олимпик – отбор от регионалната група на Елзас, най-ниското ниво представено в турнира към момента.