Монако хвърли истински бой над Нанси в мача им от 12-ия кръг на Лига 1. "Монегаските" бяха отявленият фаворит още преди началния съдийски сигнал и оправдаха тези очаквания с победа 6:0 над предпоследния в елита.

Още в 16-ата минута Валер Жермен можеше да открие резултата след чудесен рейд на Тома Лемар отляво. Крилото проби по аутлинията в наказателното поле и върна назад за Жермен, който от 6-7 метра шутира покрай дясната греда.

Гостите отвърнаха с положение в 21-ата минута, когато отбраната пред Даниел Субашич се подреди лошо при контраатака и позволи на Мандан да получи отдясно. Нападателят напредна и от 13-14 метра по диагонала шутира много силно покрай целта.

В 25-ата Монако най-накрай откри след невероятни слаби изяви в защита от Нанси. Първо вратарят Н'Ди Асембе тръгна да излиза при ъглов удар за „монегаските“, но се отказа по средата на пътя, а топката тупна и се удари в Кретиен Басер, а после срещна напречната греда. Така тя се озова на главата на Радамел Фалкао, за когото бе детска игра да вкара – 1:0.

Само пет минути по-късно Фабиньо беше повален в наказателното поле и Фалкао застана да изпълни отсъдената дузпа. Той прати вратаря в обратната посока, като стреля в долния десен ъгъл – 2:0.

След паузата домакините видимо бяха понамалили оборотите, затова третият гол дойде чак в 65-ата минута. Тогава Бенжамен Менди проби отляво и центрира по тревата за Фалкао, който стреля в ръцете на Асембе. Отскочилата топка попадна в Килиан Мбапе, който без проблем намери незащитената врата – 3:0.

Истинският погром се изсипа над главите на Нанси в заключителните минути на срещата. Първо в 87-ата Менди отново показа скорост отляво и вдигна топката за непокрития във вратарското поле Гуидо Карийо, който с глава се разписа за 4:0.

Три минути по-късно Корентен Жеан бе посечен в наказателното поле на гостите, а Фабиньо вкара дузпата, с което резултатът стигна 5:0.

В първата минута от продължението на срещата Карийо за втори път наказа вратаря Асембе, като този път асистенцията беше на Мбапе.

В класирането Монако е втори с 26 точки и мач повече от лидера Пари Сен Жермен (29 пункта). Нанси е предпоследен с едва 9 точки след 12 изиграни срещи.