Монако успя да разгроми Нант с 4:1 в мач от 9-ия кръг на френската Лига 1.

Още във втората минута Брийл Емболо показа настоятелност в наказателното поле и успя да направи добавка с глава, за да поведе домакините напред в резултата. Само четири минути по-късно Висам Бен Йедер получи подаване от Емболо и успя да завърши с хубав удар, за да удвои резултата за Монако.

В 28-та минута Александър Головин изведе Бен Йедер един на един с вратаря на Нант. Французинът запази самообладание и стреля от границата на наказателното поле, за да направи резултата класически. През първото полувреме Нант не успя да отправи точен удар, а Монако бяха достатъчно клинични, за да си отбележат положенията.

В 62-та минута Бен Йедер изпълни дузпа, отсъдена в полза на домакините. Нападателят реализира безпроблемно, като стреля в долния десен ъгъл покрай Албан Лафон. В 79-та минута Кайо Енрике опита да избие топката след центриране, но вместо това я прати във вътрешната страна на десния стълб на собствената си врата. Нант направира равностойно второ полувреме, но не успяха да създадат чисти голови положения пред противниковата врата и така Монако спечели мача с 4:1.

С тази победа Монако се изкачват на 5-та позиция с актив от 17 точки, докато Нант остават опасно близо до опасната зона на незавидното 16-то място с едва седем пункта.