Отборът на Монако се наложи с класическото 4:0 над Тулуза в мача от 22-я кръг на Лига 1. Срещата предложи доста интересни и някои дискусионни ситуации, а попаденията за успеха на „князете“ бяха дело на Бернардо Силва, Фабио Коентрао, Гуидо Карийо и Елдер Коща.

Първото полувреме премина при високо темпо, с много положения. Гостите удариха греда, попадение на домакините не бе зачетено поради засада, паднаха два гола, а играчите на Тулуза пропиляха и дузпа. На фона на тази наситена и динамична първа част, вторите 45 минути бяха доста по-спокойни. Макар и така, зрителите станаха свидетели на още цели два гола, както и една греда.

Тулуза стартира силно мача, като в 5-ата минута създаде първата по-сериозна опасност, удряйки напречната греда. Тисерон стреля с глава след центриране от дясно, но късметът помогна на домакините.

Гол за домакините не бе зачетен в 12-ата минута. Траоре вкара след подаване на Фабио Коентрао от ляво, но попадението не бе зачетено поради засада.

В 16-ата минута Бернардо Силва пое добре топката от дясно и стреля, но право в тялото на стража на гостите Лафон.

Монако излезе напред в резултата в 28-ата минута. След атака от дясно, топката бе центрирана към Ласима Траоре. При паса останаха съществени съмнения за засада, но играта не бе спряна. Така Траоре напредна, мина от ляво, стигна почти до аутлинията, върна назад към Бернардо Силва, който се разписа за 1:0.

Малко след като „князете“ поведоха, Траоре се контузи и бе принудително заменен от Карийо.

В 36-ата минута „монегаските“ увеличиха аванса си на 2:0. След центриране от дясно на Фабиньо се получи разбъркване в наказателното поле на Тулуза, а Фабио Коентрао се оказа най-съобразителен и с глава се разписа за 2:0.

Три минути след това, гостите изпуснаха великолепен шанс да намалят. Карвальо игра с ръка, а главният рефер посочи бялата точка. Домакините протестираха, че непозволеното действие на техния играч не е било в наказателното поле. С изпълнението на 11-метровия наказателен удар се нае Винсан Бенядер. Ударът му обаче не бе достатъчно добър, а Субашич се хвърли в долния си десен ъгъл и успя да спаси.

Монако направи преднината си класическа в 70-ата минута. След изпълнение на фаул, топката бе пусната на дясно, последва центриране по земя, успоредно на голлинията, а топката бе засечена от Гуидо Карийо, който отбеляза втория си гол от началото на кампанията.

В заключителните минути на срещата Регатен изпълни пряк свободен удар, а топката разтресе напречната греда.

В последната минута на редовното време бе оформено крайното 4:0. След центриране от фаул от ляво, топката не отклонена с глава от футболист на Монако, така тя стигна до Елдер Коща, който я засече за финалния резултат.

В класирането Монако е на второто място с 39 точки с 10 победи, 9 равенства и 3 загуби от началото на шампионата. Тулуза пък е зоната на изпадащите, 19-и, с 20 пункта, след едва 4 успеха, 8 ремита и 10 поражения. Безапелационно лидер е ПСЖ с 60 точки.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS