Отборът на Монако изигра поредния си нелеп двубой от началото на сезона. У дома в среща от 17-ия кръг тимът на Тиери Анри стигна до реми 1:1 срещу гостуващия Ница въпреки факта, че цяло второ полувреме игра с човек повече. Всъщност беше истинско чудо, че „монегаските” не загубиха мача, тъй като Ален Сен-Максимен изтърва дузпа за останалите с 10-души „орли”.

Монако можеше да излезе напред още в 3-ата минута, когато руският национал Александър Головин направи изумителен пропуск. Той получи топката във вътрешността на вратарското поле и не успя да я улучи, което улесни вратаря Валтер Бенитес при отразяването.

В 28-ата минута Рони Лопес изпрати истинска ратека от границата на наказателното поле, която за късмет на гостите премина над целта, защото този път вратарят Бенитес трудно можеше да бъде нещо повече от зрител.

Мигове по-късно именно Ница откри резултата след невероятна грешка в защитата позволи на Сен-Максимен да открие. Джемерсон трябваше без проблем да овладее един безадресен пас от противника, но позволи на нападателя да притича и да му отнеме. Това остави Сен-Максимен сам срещу Диего Беналио и голът беше неизбежен – 0:1.

В добавеното време на първата част Ихсан Сако от Ница сътвори ненужна глупост, като фаулира много грубо Бадиашиле край тъчлинията. За действията си крилото получи директен червен картон.

След почивката Монако успя да изравни в 50-ата минута. Рони Лопес изпълни ъглов удар отдясно по атаката, а Беноа Бадиашиле с глава стреля много точно към долния ляв ъгъл. Вратарят Бенитес изби топката с една ръка, като системата на голлинията индикира, че въпреки намесата има редовно попадение – 1:1.

Въпреки численото преимущество на терена Монако не успя да упражни какъвто и да е натиск, дори напротив – в 77-ата минута Бадиашиле фаулира Юсеф Атал в пеналта. Сен-Максимен се нагърби да изпълни дузпата, ала Беналио предугади посоката и с плонж вдясно парира изстрела.

Това обаче не беше единствената решителна намеса на швейцареца, който малко по-късно отрази нов опасен изстрел на нападателя на Ница.

В 84-ата минута Стеван Йоветич можеше да отмъкне пълния комплект точки за Монако, но изстрелът на черногорецът срещна левия стълб зад Бенитес.

Ница заема 6-о място с 30 точки след ремито в Княжеството, докато Монако е предпоследен 19-и с едва 15 пункта, на две от 18-ия Дижон, който към момента държи мястото, осигуряващо плейоф за оставане. Не толкова далеч е и 17-ия Амиен (18 точки), който има равен актив с 16-ия Каен.