Монако победи Ланс с 6:5 след изпълнение на дузпи в мач от 1/32-финалите на Купата на Франция, а елитните тимове в страната не допуснаха изненади срещу отборите от долните дивизии. 

Уисам Бен Йедер даде преднина на монегаските още в първата минута на срещата в Ланс, а Магн Аклиуш покачи на 2:0 след още 20 игра. Домакините намалиха в 43-та минута чрез Фету Мауаса и Флориан Сотока изравни през второто полувреме, а равенството 2:2 се запази до края на редовното време и в продълженията.

Дузпите бяха изпълнени с грешки. Двата отбора не успяха да вкарат по три пъти в редовните изпълнения, след което всеки пропуск можеше да бъде фатален. Адриен Томасон първи не успя да се разпише с деветата дузпа за Ланс, а Сунгуту Магаса отговори с шести гол за Монако и гостите триумфираха.

В другия ранен мач Рен надви Гинган с 2:0 като гост след голове на Арно Калимуендо в двете полувремена.

Олимпик Марсилия преодоля 1/32-финалите на Купата на Франция, след като стигна до минимална победа с 1:0 в гостуване на аматьорския Тионвил Луситанос. Пиер-Емерик Обамеянг вкара в 62-та минута за марсилци, които не стигнаха до повече попадения срещу петодивизионния Тионвил. 

Тулуза пък вкара два гола повече на Шамбери, който също се състезава в пета дивизия. Финландецът Наатан Скита реализира две асистенции на Венсан Сиеро през първото полувреме, а в края на мача Тайс Далинга оформи крайното 3:0.

Олимпик Лион също спечели с 3:0, като съперник на елитния тим бе друг петодивизионен отбор - Понтарлие. Раян Шерки даде преднина на Лион в края на първото полувреме, а Ейнсли Мейтланд-Найлс и Александър Лаказет оформиха крайния резултат през четири минути след почивката./БТА