Монако надви Марсилия с 3:2 в мач от 7-ия кръг на Лига 1. Така именно Монако оглави класирането във френския шампионат с 14 точки след 7 мача. Има два отбора, които могат да вземат първата позиция, стига да спечелят своите мачове и това са Брест и Ница, които са следователно с 13 и 12 точки, но мач по-малко.


Още в 1-ата минута падна гол. Той за гостите от Марсилия и беше реализиран от Илиман Ндайе. Пиер-Емерик Обамеянг го изведе в наказателното, а той не сбърка и прати топката в мрежата.

Отговорът на Монако дойде в 8-ата минута, когато Мане Аклуиш връхлетя върху отскочила топка в наказателното и преодоля стража на марсилци с удар в долния ляв ъгъл.

Десет минути след това Илиман Ндайе центрира в наказателното на Монако, където Самуел Жиго овладя топката и я изстреля във вратата.

В 23-ата минута Фоларин Балогън бе намерен в пеналтерията и без да се поколебае отправи неспасяем удар. Така резултатът отново бе изравнен - 2:2. 

Домакините осъществиха обрат и за първи път поведоха в срещата в 52-ата минута, когато Бен Йедер намери Мане Акулиш с хубав пас, а вторият стреля от движение, за да прати топката в мрежата.

В 63-ата минута Бен Йедер бе близо до това да удвои аванса на Монако, но стражът на Марсилия се намеси отлично и го отказа. 

В 71-ата минута футболистите на Марсилия имаха сериозни претенции за дузпа след единоборство в наказателното поле на Монако. Играта бе оставена да продължи.

В продълженията Витиня стреля, но топката мина встрани от десния страничен стълб.