Монако и Льо Авър завършиха при резултат 1:1 на стадион „Луи II“ в княжеството. Уисам Бен Йедер даде аванс на монегаските в 63-ата минута, а две минути по-късно Льо Авър възстанови паритета след автогол на Юсуф Фофана.

Монако се намира на 4-то място във временното класиране с актив от 35 точки, докато Льо Авър е 11-та позиция с 24 пункта в актива си.

Двубоят започна с натиск от страна на Монако, като домакините логично стигнаха до първата опасна възможност в срещата. В 18-ата минута Магне Аклиуш си освободи пространство да удар в наказателното поле на Льо Овър и шутира към долния десен ъгъл, но Артур Десма се намеси.

Една минута преди края на редовното време на първото полувреме Уисам Бен-Йедер навлезе чрез дрибъл в наказателното поле на Льо Авър, но Десмас успя да скъси ъгъла и да отрази.

Монако продължи да бъде по-активен и на старта на второто полувреме. В 52-рата минута след центриране от корнер, Тило Керер засече топката с глава, но вратарят на гостите направи страхотно спасяване и отрази и този удар.

Артур Десма и защитата пред него се пропуска в 63-ата минута, когато Алиуш комбинира с Бен Йедер, който с удар от близко разстояние прати топката в долния десен ъгъл, за да изведе Монако напред в резултата.

Две минути по-късно Льо Авър възстанови паритета в резултата след центриране от статично положение в наказателното поле на Монако. Там в опита си да изчисти топката Юсуф Фофана я прати в собствената си врата.

Монако продължи да търси второ попадение до края на двубоя, но не успя да затрудни Артур Десма и защитата пред него.