Отборът на Монако допусна 13-о равенство в първенството на Франция, след като направи 2:2 у дома срещу аутсайдера Реймс. Монегаските на два пъти излизаха напред в резултата, но не съумяваха да задържат преднината си.

Благодарение на равенството ПСЖ може още тази седмица и на теория да стане шампион, заради убедителната разлика, която натрупа. Играчите на Лоран Блан имат 74 точки на върха, докато Монако е втори с 52 пункта. Реймс е малко над зоната на изпадащите с 33 точки.

Два гола за Монако реализира Вагнер Лав, докато се Реймс се разписаха Гаетан Шарбоние и Диего.

Двубоят започна много вихрено, с положения още в началото. В 4-ата минута Реймс създаде първото опасно положение, но Даниел Субашич успя да спаси мрежата си.

Само няколко секунди след това обаче, при ответната атака домакините откриха резултата. Вагнер Лав се разписа в 5-ата минута. След страхотен пас на Елдерсон, вратарят игра необмислено, на границата на наказателното поле, Вагнер Лав се възползва от ситуацията и прати топката отдалеч за 1:0.

Само 6 минути след това обаче гостите успяха да изравнят. Гаетан Шарбоние беше изведен по прекрасен начин зад защитата на монегаските, за да вкара за 1:1.

Двубоят продължи да бъде също толкова интригуващ, със ситуации пред двете врати. В 38-ата минута обаче Вагнер Лав отново изведе Монако напред в резултата за 2:1. Гаетан Шарбоние този път допусна много груба грешка и буквално подари топката на съперника в собствената си половина, за да може бразилецът да се разпише за втори път.

Реймс успя за втори път да стигне до изравняване. В 80-ата минута Лас Бангура центрира много остро отдясно, а Диего засече с глава отблизо за крайното 2:2.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS