Монако надви Ница като гост в мач от шести кръг на френската Лига 1 с резултат 1:0. Голмайстор за гостите бе Брийл Емболо в 69-та минута.


БТА
17 снимки

Още в 5-та минута Никола Пепе от Ница имаше невероятен шанс да отб ележи след като стигна до отбита топка в наказателното поле, но ударът му мина високо над напречната греда.

Срещата бе много равностойна, със здрава битка в центъра на терена. 

Александър Головкин имаше шанс да се разпише във вратата на Ница, през 38-та минута, но не бе точен.

Само няколко минути по-късно отново Головкин имаше шанс, след като в 41-та минута се освободи от играч на противника и стреля, но удара му мина на сантиметри от дясната греда.

Полувремето приключи с много добро положение пред другата врата, като Данте от Ница стреля с глава от близко разстояние и само невероятната намеса на вратаря Александер Нюбел запази нулевото равенство на почивката.

Втората част започна силно за Ница, като Никола Пепе отново се оказа на върха на атаката в 50-та минута, а негов хубав изстрел бе блокиран от противников защитник.

Отново вратаря на гостите блесна с невероятна намеса в 62-та минута, след като спаси удар на Данте. Феновете на домакините бяха готови да празнуват, но уви.

В 66-та минута Монако отбеляза, но бързо ВАР се намеси и отмени попадението заради засада.

Само три минути по-късно, в 69-та минута, Брийл Емболо стигна първи до добро центриране и стреля с глава. Топката попадна в долния десен ъгъл, а Монако поведе с 1:0.

Докрая на мача домакините не успяха да върнат това попадение и така Монако измъкна трите точки, с които се намести на 10-то място в Лига 1.