Отборът на Олимпик Марсилия допусна домакинско поражение с минималното 0:1 от тима на Монако в последен двубой от 27-ия кръг на френската Лига 1. Единственото попадение реализира Желсон Мартинш в 58-ата минута.

Двубоят започна по-добре за домакините, които създадоха няколко добри възможности през първите 30 минути. „Монегаските“ вдигнаха леко темпото до края на полувремето, като стигнаха до гол чрез Жеан Лукас, но той се оказа в засада и попадението не беше зачетено.

След паузата обаче гостите стигнаха до победно попадение, чийто автор стана Желсон Мартинш в 58-ата минута. В ситуацията Кевин Фоланд получи отдясно в наказателното поле, залъга съперник и стреля, но в лявата греда на Пау Лопес. Мартинш обаче беше на точното място, за да направи добавка - 0:1.

До края не липсваха интересни положения, но Монако удържа своя аванс.

По тази начин Марсилия, който записа трети пореден мач без успех, е вече трети в класирането с 47 точки и загуби второто място в полза на Ница, който е с две повече в битката за участие в Шампионска лига. От своя страна Монако се изкачи до осмото място с 41 точки и е все по-близо до местата, които дават право на евроучастие.