Френският елитен футболен клуб Монако е постигнал договорка за личните условия на грузинската звезда Жорж Микаутадзе, съобщи трансферният експерт Фабрицио Романо. От управата на монегаските са изпратили и официално предложение до Мец за закупуването на правата на Микаутадзе.

Грузинецът игра под наем от Аякс във френския клуб през пролетта и направи страхотен втори полусезон във френската Лига 1 с 14 гола и 4 асистенции в 22 мача, заради което от Мец се възползваха от клаузата в договора му за преотстъпване и си върнаха правата на футболиста срещу 13 милиона евро.

Любопитното е, че Микаутадзе беше продаден на Аякс именно от Мец срещу 16 милиона евро миналата лято, но той не успя да се утвърди в състава на амстердамския гранд, записвайки едва 9 участия без резултатни действия.

 Интересът към грузинския офанзивен футболист е предизвикан от силното му представяне на финалите на Европейското първенство в Германия. След края на груповата фаза Микаутадзе е едноличен лидер при голмайсторите в турнира с три попадения, като също така има и една асистенция.

Морегаските се опитват да изпреварят останалите клубове, които се борят за подписа на грузинската звезда, и да завършат сделката преди края на UEFA EURO 2024.