Защитникът на Страсбург Мохамед Симакан ще се превърне в един от най-желаните играчи от френската Лига 1. Бранителят е желан, както от тимове от Франция, така и от Италия, Германия, Англия и Испания. Но агентът на играча Бабу Самбаге заяви: „Милан си е Милан.“

19-годишният футболист играе като централен защитник, но може еднакво добре да бъде позициониран и в дясната зона на отбраната.

„Има много клубове, които се интересуват от Симакан. Още през януари имаше разговори с отбори от Франция, Италия, Германия, Англия и Испания“, каза агентът му пред Calciomercato.com.

Съобщава се, че той е цел на Евертън и Тотнъм.

„Мохамед не бърза. Той знае колко е важно да извървиш стъпките постепенно. Не съм сигурен каква е цената му, защото Страсбург държи много на него и няма да е лесно да бъдат убедени да го продадат“, добави още Самбаге.

„Симакан не се интересува толкова от държавата, а от проекта на клуба, който го иска. Знаем, че Италия е най-доброто училище за младите защитници. Плюс това Милан си е Милан, а Паоло Малдини е Паоло Малдини...Това са две големи имена в спорта“, каза агентът на Симакан.