Нападателят на Пари Сен Жермен и на националния отбор на Франция Килиан Мбапе беше обявен за играч на годината в Европа от Международната федерация по футболна история и статистика.

Символичният отбор на Европа включва: Тибо Куртоа (Реал Мадрид, Белгия), Тео Ернандес (Милан, Франция), Върджил ван Дайк (Ливърпул, Нидерландия), Йошко Гвардиол (РБ Лайпциг, Хърватия), Дензъл Дъмфрис (Интер, Нидерландия), Антоан Гризман (Атлетико Мадрид, Франция), Кевин де Бройне (Манчестър Сити, Белгия), Лука Модрич (Реал Мадрид, Хърватия), Килиан Мбапе (ПСЖ, Франция), Карим Бензема (Реал Мадрид, Франция), Ерлинг Халанд (Манчестър Сити, Норвегия).

Мбапе е световен вицешампион с тима на Франция от Мондиал 2022 в Катар. Французинът стана голмайстор на турнира с 8 попадения, цели три от които във финала.

БТА / BTA
26 снимки

Аржентинският нападател Лионел Меси беше обявен за най-добър играч в Южна Америка за 2022 година от Международната федерация по футболна история и статистика. Националният отбор на Аржентина спечели титлата на Мондиал 2022 в Катар, а Меси беше избран за най-добър играч на турнира.

БГНЕС
29 снимки

Полузащитникът на Борусия Дортмунд и на английския национален отбор Джуд Белингам е най-добър млад играч в Европа за 2022 година, според Международната федерация по футболна история и статистика.

Автор: Ива Кръстева/БТА