Олимпик Лион допусна изненадваща загуба като гост на Метц с 2:3 в среща от 36-ия кръг на френската Лига 1. Загубата означава, че почти сигурно тимът на Петер Бос няма да успее да се пребори за европейска квота.

Винсен Пажо в 27-ата и Дидие Зе в 40-ата сюрпризираха неприятно „хлапетата“, които все пак намериха отговор 180 секунди след хубавия прехвърлящ удар на Зе. Муса Дембеле намали пасива на гостите, след като бе изведен сам срещу вратаря и с техничен удар прати топката в мрежата.

В средата на втората част Тиаго Мендеш остави съотборниците си с човек по-малко. Те обаче не сведоха глава и в 84-ата минута, отново Дембеле бе точен. Таранът получи топката около точката на дузпата и мигновено стреля в долния ляв ъгъл за 2:2. Равенството се задържа само няколко минути – в 90-ата минута неточно центриране попадна у Фарид Булая. Алжирецът пое добре топката, залъга противник и с безпощаден удар с левия крак в горния ляв ъгъл матира Антони Лопеш.

С трите точки домакините събраха общо 28 и заемат 19-а позиция в класирането. 18-ият Сент Етиен е с 31 в зоната на плейаута, а на „спасителния бряг“ е Клермон Фуут. „Хлапетата“ заемат 7-а позиция с 55 точки, докато последното място, даващо право на евроквота – петото, е заемано от Страсбург с 60 точки. Ница пък е на шесто място със същия актив, но и мач по-малко.