Лионел Меси даде ексклузивно интервю пред beIN Sports, след като стана ясно, че ще напусне Пари Сен Жермен. Аржентинският световен шампион призна, че не е чувствал достатъчно уважение от феновете на френския клуб и престоят му на "Парк де Пренс" не е бил такъв, какъвто е очаквал, когато акостира във френската столица от Барселона.

Gulliver/GettyImages
60 снимки

„Дойдох в Париж, защото харесвах клуба, защото имах приятели и много хора, които познавах в съблекалнята, съотборници или такива, които вече бях имал. Струваше ми се, че отвъд това, което беше клубът, аз щях да имам много по-лесна адаптация, отколкото в други отбори, в които можех да отида и заради това избрах ПСЖ", коментира Лионел Меси.

„Истината е, че беше много трудна адаптация в новия отбор, много повече, отколкото очаквах. Освен факта, че познаваш хора в съблекалнята и имаш връзка с тях, адаптирането към нова промяна е трудно. Пристигнах късно в отбора, нямах пълноценна предсезонна подготовка. Адаптацията и за семейството ми не беше лесна, защото се местиш в нов град“, заяви още аржентинската суперзвезда.

БГНЕС / BGNES
11 снимки

„Престоя ми не приключи, както ми се искаше. След определено време хората започнаха да се отнасят към мен по различен начин. Част от обществото на ПСЖ промени отношението си към мен, мнозинството продължиха да се отнасят с мен както в началото, но имаше промяна в отношението на фенове. Не беше от моя страна. Същото така се случи с Неймар и Килиан Мбапе преди. Ще остана в приятелски отношения с всички хора, които ме уважаваха, както винаги съм уважавал всички, откакто пристигнах“, завърши Лионел Меси.