Пари Сен Жермен спечели много важна победа с 2:1 в гостуването на Оксер от 36-ия кръг на Лига 1. Звездата на гостите Килиан Мбапе вкара два бързи гола още в началните минути (6, 8) и поведе еднолично при голмайсторите с 28 попадения, с две повече от Александър Лаказет от Лион. За домакините се разписа Ласи Синайоко (51). Успехът на практика означава, че ПСЖ отно ще е шампион, тъй като до края остават два кръга, а парижани имат 6 точки аванс пред Ланс и по-добра голова разлика. 
Парижани започнаха вихрено, а в центъра на случващото се беше Килиан Мбапе. В 6-ата минута той пое топката в наказателното поле и със страхотен финт прати Жубал на тревата, а след това ударът му горния ъгъл бе неспасяем за вратаря на домакините Йонуц Раду - 0:1.

Две минути по късно Меси подаде към Екитике, който прескочи топката за Мбапе и звездата с изстрел от движение направи 0:2. Така аржентинецът записа асистенция №16 този сезон.

Оксер можеше да върне един гол в 17-ата минута, но Готие Аин шутира на гредата. Удар на Лео Меси в 31-ата минута пък бе спасен от вратаря на Оксер. Килиан Мбапе притесни всички в 33-ата минута, коато тръгна на скорост и като газела прескочи краката на опитващите се да го спрат футболисти на домакините. В крайна сметка той пасна на тревата, превивайки се от болка, но след намесата на медицинския щаб се изправи и продължи да играе. В 38-ата минута Равелосон разтресе напречната греда на Донарума с топовен шут от границата на наказателното поле.

Домакините започнаха много нахъсано второто полувреме и усилията им дадоха резултат още в 51-ата минута. Тогава вратарят Раду изрита топката към централния нападател Нуно Да Коща, който отклони към Ласин Синайоко. Бързоногият малиец напредна и с шут между краката на Донарума намали изоставането - 1:2.  

Килиан Мбапе пропусна да запише хеттрик в 58-ата минута, след като бе изведен зад отбраната на Оксер, но стреля в тялото на вратаря. Четвърт час преди края Донарума отрази чудесен изстрел на Готие Аин, който със страхотно обръщане елиминара Данило в наказателното поле. В последната минута на редовното време Сирики Дембеле опита да изненада Донарума, но в удара му от дистанция нямаше сила и стражът на ПСЖ улови. 

В добавеното време Килиан Мбапе вкара за трети път топката в мрежата на домакините, но голът не бе зачетен заради тънка засада, която бе потвърдена и след проверка с ВАР. Секунди преди последния съдийски сигнал звездата на ПСЖ прати топката в аут, след като засече центриране по земя от десния фланг. 

 

ОКСЕР - ПСЖ 1:2
 
ОКСЕР: Раду, Равелосон, Жубал, И. Туре, Зедадка, Масенго, Б. Туре, Менса, Синайоко, Да Коща, Аин
 
ПСЖ: Донарума, Маркиньос Рамос, Данило, Заир-Емери, Верати, Руис, Бернат, Меси, Екитике, Мбапе