Килиан Мбапе ще пропусне домакинството на Пари Сен Жермен срещу шампиона Лил в петък, след като лекува инфекция на горните дихателни пътища, съобщи агенция "Франс прес". Под въпрос е и участието на Лионел Меси, който пропусна тренировката на отбора в четвъртък заради мускулен проблем.

От състава на ПСЖ ще отсъстват още наказаният защитник Ашраф Хакими и италианецът Марко Верати, който лекува контузия на кръста.

Големият проблем пред треньора Маурисио Почетино е как да намери точния баланс между четирите си звезди - Лионел Меси, Килиан Мбапе, Неймар и Анхел Ди Мария. Четиримата са били на терена заедно общо 233 минути през сезона, като за това време имат само 1 гол на Неймар, и то от много спорна дузпа в мача срещу Олимпик Лион.

"Неймар е играч с огромен талант, един от най-добрите в света. Той ще се представя все по-добре", убеден е треньорът Почетино.

"Ситуацията при Анхел (бел. ред. - Ди Мария) е по-сложна. Той се присъедини към нас със закъснение след Копа Америка и подготовката му е по-различна. Беше наказан в първите мачове в Шампионската лига. Всеки месец пътува за мачовете на Аржентина. Ако е на терена, може да бие пряк свободни удари. Но аз имам 33 играчи в отбора и трябва да играят всички. Всеки може да седне на пейката, всеки може да бъде титуляр", каза на пресконференция Маурисио Почетино.