Килиан Мбапе предявява контраиск за възстановяване на близо 55 милиона евро, неизплатени от ПСЖ.

Играчът на Реал Мадрид, който претендира за сумата от бившия си клуб, чийто основен акционер е Qatar Sports Investments, е поставил въпроса до правната комисия на Професионалната футболна лига (ЛФП), както и до УЕФА чрез Френската футболна федерация (ФФФ).

Тази сума включва последната третина от бонуса за подписване на договор (36 млн. евро бруто), който играчът трябваше да получи през февруари, заплатите за последните три месеца, предвидени в договора му (април, май, юни), както и „етичен бонус“ и за тези три месеца.

Адвокатите на играча изпратиха официално уведомление до ПСЖ в средата на юни. След като не успя да спечели делото, звездата реши да премине на по-висока предавка, като на този етап избягва да предизвиква твърде много шум. Сега Килиан Мбапе е отнесъл въпроса до правната комисия на Професионалната футболна лига и чрез посредничеството на Френската футболна федерация - до Европейската футболна централа (УЕФА).

На 8 август футболистът за пръв път съобщи за случая на правната комисия на ЛФП, като се позовава на член 259 от Хартата на професионалния футбол, който гласи, че „заплатите трябва да бъдат изплащани от клубовете на футболистите по договор най-късно до последния ден на всеки месец, при условията на обикновения закон.