Килиан Мбапе говори ласкаво за своя колега в атаката на Пари Сен Жермен Неймар.

След трансфера си от Барселона през лятото, Неймар се превърна в лидер на парижани, реализирайки 17 гола в 20 мача във всички турнири. Той обаче не е единственият, който изпъква. Единсон Кавани има 25 гола за този период, а самия Мбапе 12, което направи триото най-доброто в Европа.

Спред 19-годишния французин Неймар е отдаден на отбора и неговия успех.

"Хората отвън виждат Неймар на терена, но това не е той", заяви Мбапе пред "Марка". Хората виждат, че прави трикове и дрибъл и мислят, че той единствено опитва да се забавлява, че е егоист и мисли само за себе си. Но когато споделяте съблекалня с него осъзнавате, че не е така."

"Вярно е, че той е много мил човек, който се интересува от другите. Той е много добър и на първо място играе за отбора."

"Неговият футбол е свързан с дриблирането и уменията, и не би му казал да спре, защото се справя много добре. Няма друг, който да дриблира като него в този аспект на играта, той е футболист, който може да ни донесе титли и трябва да се възползваме", допълни Мбапе.

На въпрос, дали той, Неймар и Кавани са най-доброто нападение в света в момента, младокът отговори: "Честно казано, не мислим затова, искаме само да сме най-добрият отбор в света. Искаме да печелим и да сме конкурентноспособни, хубаво е, че сме най-добрата атака в света, но това не ни гарантира нищо. Целият отбор печели. Добре е да имаш добър нападател, но трябва да спечелиш."

Мбапе: Преговарях с Реал Мадрид, но това е минало