Килиан Мбапе е заплашвал с отказване от френския национален отбор заради критиките след Европейското първенство през миналата година, разкри президентът на местната футболна федерация Ноел Льо Грае. 

Нападателят на Пари Сен Жермен не вкара в четирите си мача на турнира, а Франция отпадна безславно срещу Швейцария. Самият Мбапе пропусна решаващата дузпа в елиминациите, след като мачът завърши наравно 3:3.

"Срещнах се с него след Европейското първенство. Той бе на мнение, че не е получил подкрепа от федерацията нито за пропусната дузпа, нито срещу критиките, които последваха. Говорихме пет минути в офиса ми и той бе очевидно ядосан. Дори изрази мнение, че няма повече да играе за Франция, което очевидно не е искал да казва в този момент", заяви Льо Грае за Le Journal du Dimanche.

"Знаете какъв човек е Килиан. Той е победител и в случая бе много изнервен, каквото бе положението при всички нас. Иначе Мбапе е страхотно момче и помага много повече на колектива, отколкото си мислят хората".

След края на турнира Мбапе изигра още девет мача за Франция и помогна на отбора да си заслужи място на Световното първенство в Катар. Той има 27 гола в 57 двубоя и в момента е 11-и във вечната класация на реализаторите за "петлите". Първенец е Тиери Анри с 51 попадения.