Пари Сен Жермен победи с 3:0 Аячо в мач от 12-ия кръг на френската Лига 1. Килиан Мбапе реализира в 24-та минута. Лионел Меси удвои преднината на парижани в 79-та минута. Мбапе вкара в 82-та минута за 3:0.


Първият шанс дойде за Аячо още в 4-та минута, когато домакините пробиха с добро разиграване и стигнаха до наказателното поле на парижани. Ел Идриси изпрати удар към вратата на Донарума, но топката мина на сантиметри от гредата, намеса на стража не бе нужна.

Най-добрата възможност за парижани дойде в 13-та минута, когато Лионел Меси изпълни фал. Ударът му рикошира от играч в стената и стана много опасен за вратаря, който все пак успя да се намеси отлично и да запази равенството. В 19-та минута Баяла отправи опасно центриране в наказателното поле на ПСЖ, където Донарума трябваше да покаже страхотна реакция, за да избие топката. 

Страхотна възможност за Пари Сен Жермен в 22-та минута! Килиан Мбапе прати много остро и опасно центриране на далечната греда, а там беше Фабиан Руис, който постави крак на пътя на топката, но не успя да я насочи добре. Гостите оцеляха. 

Грешка на Аячо в центъра. Домакините изгубиха топката, а Лионел Меси я получи. Аржентинецът прати страхотно извеждащо подаване между двама играчи на домакините. До топкатата стигна Килиан Мбапе, който остана очи в очи с вратаря, а от тази позиция французинът нямаше как да сбърка - гол за ПСЖ! Ситуацията бе обстойно прегледана от ВАР, но нямаше нищо нередно в нея и резултата остана 1:0 за парижани.

Килиан Мбапе имаше страхотен шанс да вкара втори гол в 35-та минута, когато Хакими проби по фланга и намери Мбапе около бялата точка за изпълнение на дузпи. Французинът обаче не стреля добре, а топката излетя над вратата.

В последните секунди на първото полувреме, Фабиан Руис опита с фалцов удар да намери далечния ъгъл на вратата, пазена от Лероа, но топката мина покрай гредата. Така приключи и първата част от двубоя.

Първият добър шанс за парижани във второто полувреме дойде в 48-та минута, когато Лионел Меси сложи топката на левия крак на Хуан Бернат, който проби в наказателното и стигна до далечната греда, именно там се озова и центрираната топка от Меси. Бернат не успя да нанесе добър удар и да удвои преднината на гостите.

Килиан Мбапе се опита да върне жеста на Лионел Меси, който го изведе за първия гол, в 55-та минута французинът навлезе в наказателното поле на Аячо и потърси аржентинеца с късо подаване, но вратаря стигна до топката първо. Французинът имаше още един шанс да се разпише в 57-та минута, но не отправи възможно най-добрия удар към вратата на домакините. 

Аячо създаде нещо по-опасно в 59-та минута, но там центриране от играч на домакините бе изчистено по отличен начин, преди топката да стигне до Ел Идриси на далечната греда.

В 71-та минута Аячо застраши сериозно Донарума, Белаили изпрати коварен удар, добре насочен, но стража на гостите успя да реагира на време и да запази мрежата си суха.

ПСЖ стигна до второто си попадение в 79-та минута, а то бе дело на Лионел Меси след страхотна атака на парижани. Тя завърши с феномално двойно подаване между Меси и Мбапе като французина намери съотборника си с петичка в наказателното поле. Аржентинецът дори финтира вратаря преди да изпрати топката в празната врата - 2:0 за Пари Сен Жермен.

Само минутка след този гол парижани отново стигнаха до голова възможност. Отново Меси изведе Мбапе, а той изпрати топката във вратата на Аячо. Комбинацията Меси - Мбапе донесе и трите гола на парижани.

Аячо ПСЖ

източник: SofaScore

FT / АЯЧО - ПАРИ СЕН ЖЕРМЕН 0:3

0:1 Килиан Мбапе 24'

0:2 Лионел Меси 79'

0:3 Килиан Мбапе 82'

Състави на двата отбора:

Аячо: 1. Лероа, 20. Юсуф, 25. Гонсалес, 21. Авинел, 99. Коне, 14. Баяла, 8. Маркети, 6. Котадьор, 92. Белаили, 7. Ел Идриси, 11. Мусити-Око

Треньор: Оливие Панталони

ПСЖ: 99. Донарума, 14. Бернат, 5. Маркиньос, 26. Мулер, 2. Хакими, 6. Марко Верати, 8. Руис, 18. Санчес, 28. Солер, 30. Лионел Меси, 7. Килиан Мбапе

Треньор: Кристоф Галтие