ПСЖ разби с 3:0 като гост Олимпик Марсилия в дербито на Франция. "Льо Класик" беше от 25-ия кръг на Лига 1, но не предложи очакваното зрелище. Гостите взеха своето от "Велодром" след два гола на Килиан Мбапе (25,55) и Лионел Меси (29). Меси се отличи с две асистенции, докато Мбапе подаде на аржентинеца. 

С успеха "принцовете" събраха 60 точки и са лидери във временното класиране, докато марсилци са втори с 52 точки. 

Първата добра възможност за гол се откри пред Нуно Тавареш. Португалският халф-бек получи страхотен извеждащ пас и навлезе в наказателното поле, където Преснел Кимпембе го спря със шпагат, при което се контузи и беше изнесен на носилка. 

В 25-ата минута ПСЖ поведе. Витиня пусна пас към Меси в центъра. Аржентинецът напредна и изведе Мбапе сам срещу Пау Лопес, а седмицата не сбърка за 0:1. 

Четири минути по-късно "принцовете" нанесоха втория си удар. Мендеш намери Мбапе отляво. Нападателят пусна прострелно центриране по земята, а Меси изпревари защитник и матира Лопес за 0:2. 

Малко след това Меси можеше да вкара и трети гол. Той получи от Мендеш, но от няколко метра отправи удар над вратата. В 39-ата минута Меси проби през центъра и изведе Мбапе, който си поведе бързо топката, но Лопес го изпревари и улови. В добавеното време на мача Малиновски шутира от пряк свободен удар, но стреля над вратата. 

Парижани вкараха трети гол в 55-ата минута. Мбапе поде атака отляво и подаде към Меси. Аржентинецът с прехвърлящ пас намери откъсналия се от защитата Мбапе, който с удар от въздуха в далечния ъгъл вкара за 0:3. 

В 64-ата минута на мача Алексис Санчес с гръб към вратата отправи опасен удар с глава след центриране отдясно. Донарума обаче демонстрира страхотен рефлекс и успя да спаси. Малко след това италианският страж се справи с шут от далечна дистанция на Тавареш. 

В 89-ата минута Донарума блесна с още едно спасяване. Тавареш центрира остро отляво и намери оставения непокрит в наказателното поле Витиня. Португалецът шутира от средна дистанция, но вратарят на гостите изби. 


Олимпик Марсилия - ПСЖ 0:3

0:1 Килиан Мбапе (25)

0:2 Лионел Меси (29)

0:3 Килиан Мбапе (55)

Марсилия: Лопес, Баий, Балерди, Колашинац, Тавареш, Гендузи, Ронжие, Верету, Юндер, Малиновски, Санчес

ПСЖ: Донарума, Кимпембе, Рамос, Маркиньос, Мендеш, Мукиеле, Витиня, Верати, Руис, Меси, Мбапе