Бащата на Килиан Мбапе - Уилфред, даде интервю за "Франс Футбол", в което разкри интересни подробности за звездата на Пари Сен Жермен. Той призна, че двамата са сключили договор помежду си, за да не развалят  отношенията си.  
 
"Подписахме договор, за да не разрушим отношенията си. Разбрахме се, че ще оставим футболните проблеми на терена. Когато сме обидени или разсърдени, това трябва да става извън дома ни", обасни той.
 
Бащата разкри още, че Килиан е имал труден период в Монако. 
 
"Той имаше проблеми в началото в Монако, често  оставаше на пейката. Ситуацията беше трудна за него и за мен. Беше първото разочарование, плачеше всеки ден. Но най-трудното бе, че нямаше обяснение. Не се намесих, защото се поставих на мястото на треньора и нямаше да ми хареса да се месят родителите.
 
В крайна сметка реших да загърбя тази солидарност между колеги, след като видях, че Килиан се срива. Исках да получа обяснение. Бях ядосан на себе си, защото не мисля, че се бях подготвил добре за тази ситуация. Не се притеснявах толкова, защото много хора ми се обадиха и ме съветваха Килиан да напусне Монако", разказва Уилфред. 
 
Мбапе-старши си спомни и любопитен момент от времето, когато синът му още не ходел на училище.
 
"Най-напред не взимах Килиан с мен на мачовете, исках сам да прояви желание да дойде. Но след като изпочупи цялата къща с топката, го заведох на терена, беше на 4 години. Липсваше един играч и той можеше да се включи. Облече една фланелка, която му бе поне с 5 номера по-голяма. Всички на терена тичаха, освен него. Стоеше пред вратата с целта да вкара гол. Повтаряше: "Няма да тичам, ще играя в атака. След мача трябваше да му обясня някои неща", спомня си Уилфрид, който е футболен треньор и агент.