Хавиер Масчерано призова Барселона да купи обратно Неймар и да възобнови тризъбеца в атака Меси-Суарес-Неймар.

Триото спечели 2 титли в Испания и Шампионската лига през 2015 година, преди бразилецът да премине в Пари Сен Жермен срещу рекордната в света сума от 222 милиона евро.

Бившият полузащитник на Ливърпул и Барса обаче иска отново да види тримата заедно.

„Онзи ден гледах финала в Берлин (б.ред. спечелен с 3:1 срещу Ювентус) отново и това, което тримата отпред създадоха бе впечатляващо – Неймар, Суарес и Меси“, сподели Масче пред каталунското радио RAC1.

„Всеки от тях имаше позиция, преса след загубена топка и контрол. Те добавяха смъртоносно острие към играта ни. Надявам се Ней да се завърне в Барселона и отново да играят заедно. Ще бъде толкова хубаво за клуба и феновете“, допълва световният вицешампион от 2014 година.

В последните години усилено се твърди, че такъв ход е възможен, но той така и не се осъществява все още. Все пак бившият вицепрезидент на каталунците – Емили Росауд заяви в четвъртък, че това лято ще може да се случи.

„Мисля че е осъществимо завръщането на Неймар през лятото. За мен изобщо не е невъзможно. Имам чувството, че пандемията ще доведе до известна дефлация в цените на играчите, което е добре за купувачите, но лошо за собствениците. Ще видим как всички тези фактори ще се ребалансират“, разкри той.