Селекционерът на Белгия Роберто Мартинес заяви, че помощникът му в националния отбор Тиери Анри ще се впише отлично на треньорския пост в Монако. Бившият нападател на Арсенал все още не е официално назначен начело на френския клуб, но след напускането на Леонардо Жардим и отказа на Анри да стане мениджър на Астън Вила, от сайта на L’Equipe стана ясно, че Анри се е съгласил на тригодишен договор с ,,монегаските“ и ще бъде официално представен в понеделник. Мартинес сподели на пресконференцията след мача на Белгия срещу Швейцария от турнира Лига на нациите, че не се съмнява в качествата на Анри.

,,Тиери Анри напуска Белгия като помощник треньор? Явно сте по-информирани от мен. Не мога да потвърдя тази новина, но той със сигурност ще напусне представителния тим един ден“, започна испанецът. ,,Дали ще бъде в събота, след седмица или половин година, ние сме подготвени за това. Тиери помогна много на Белгия и ние сме готови да му отвърнем със същото. Той без съмнение има потенциалът да се превърне в един много добър треньор“, завърши специалистът.

Белгия записа втори успех в Лигата на нациите и оглави своята група след трудната победа с 2:1 над Швейцария. В герой за ,,червените дяволи“ се превърна Ромелу Лукаку, който реализира и двете попадения при успеха. В следващия си двубой от надпреварата бронзовите медалисти от Световното първенство в Русия се изправят у дома срещу Исландия на 15 ноември.