Олимпик Марсилия надви Реймс с 2:1 в първия си шампионатен двубой в Лига 1. Японецът Юня Ито откри резултата за Реймс в 10-ата минута, но в 26-ата Азедин Унахи изравни. Витиня донесе успеха на домакините в 79-ата минута.

Марсилци показаха по-силен характер и успяха да обърнат хода на мача, след като всичко започна зле. Ранното попадение обърка домакините, но четвърт час след него индивидуален пробив на Оунахи и брилянтен удар от близо 25 метра донесе изравняването. От този момент до края за домакините беше по-лесно, въпреки че отборът на Реймс няма от какво да се срамува.

Последните 7 редовни минути и още толкова в добавеното време бяха тотално под контрола на гостите, които създадоха истинска обсада за вратаря Пау Лопес. Хората на треньора Марселино Гарсия Торал обаче издържаха.

Същият японски нападател на Реймс вкара топката във вратата на Марсилия малко преди края на първото полувреме, но то беше отменено. Съдията прегледа ситуацията с помощта на системата за видеопомощ за реферите (ВАР) и там се видя, че точно преди центрирането топката е напуснала очертанията на терена.

Португалският нападател Витиня, който дойде през януари от Брага, когато се разписа след параболичен удар и подаване преди това на Исмаила Сар. /БТА