Марсилия победи като гост Монако с 3:2 в мач от 15-ия кръг на Лига 1. Алексис Санчес откри резултата за гостите, а Монако осъществи пълен обрат. В 83-ата минута Жордан Верету се разписа, а в 98-ата минута от мача Саед Колашинац донесе победата на Марсилия.


Двубоят стартира много силно за гостите. Нуно Тавареш имаше шанс да реализира още в 2-ата минута на мача, когато стреля след центриране в наказателното поле на Монако.Ударът му обаче бе много неточен и профуча високо над напречната греда.

В 9-ата минута Юсуф Фофана стреля от ръба на наказателното поле, а топката премина на сантиметри от дясната греда на вратата. Секунди по-късно шанс се откри и пред Матео Гендузи, който стреля с глава, но топката отново мина встрани от вратата.

Добрата игра на Марсилия даде резултат, когато в 35-ата минута Алексис Санчес реализира красив гол от пряк свободен удар. Изпълнението му попадна в горния ляв ъгъл на вратата - никакъв шанс за стража на Монако.

В края на полувремето домакините получиха дузпа, след грубо нарушение на Леонардо Балерди. Висам Бен Йедер се нагърби с отговорността да изпълни и го направи по страхотен начин, пращайки топката в мрежата на Пау Лопес.

Пълният обрат стана факт в 72-ата минута, когато Александър Головин откри свободния Кевин Фоланд. Той запази хладнокръвие и прати топката във вратата на гостите - 2:1.

В 80-ата минута имаше спорна ситуация, след като футболист на Монако игра с ръка в собственото си наказателно поле, ситуацията обаче бе определена като чиста от главния съдия, който остави играта да продължи.

Гостите се възползваха от своя шанс в 83-ата минута, когато Димитри Пайе откри Жордан Верету в наказателното поле. Верету се справи отлично със ситуацията и прати топката във вратата, за да донесе равенството в мача.

В 8-ата минута на добавеното време на двубоя, Марсилия стигна до страхотно положение и пълния обрат. Димитри Пайе центрира и намери Саед Колашинац, който прати топката във вратата с глава. Така Марсилия се приближи на 1 точка от третия в класирането - Рен.