Марсилия победи Анже с 3:1, въпреки че трябваше да обръща мача от 0:1. Домакините продължават битката за второто място, след като миналата седмица загубиха от Ланс и на практика титлата остана мираж.

Мачът започна силно за домакините, които в рамките на 2 минути пропуснаха две положения. Първо Дмитри Пайе стреля с глава, но топката излезе в аут. В 7-ата минута Алексис Санчес получи пас по тревата на границата на наказателното поле, шутира към вратата, но Пол Бернардони спаси.

Изненадващо гостите от Анже поведоха в резултата в 28-ата минута. Тогава Абдила Сима пое подаване в наказателното поле и стреля неспасяемо в мрежата на Марсилия – 0:1.

Домакините изравниха след само 6 минути. Джонатан Клаус подаде към Алексис Санчес, който я изпрати в мрежата на Анже за 1:1. В началото на втората част Марсилия вкара и втори гол. Алексис Санчес пусна към Дмитри Пайе, който овладя подаването и без забавяне вкара топката в мрежата за 2:1.

В 60-ата минута Пайе се озова непокрит в наказателното поле, но шутира над гредата. В 76-ата минута футболист на Анже игра с ръка в наказателното поле, а съдията Беноа Мий разгледа ситуацията чрез ВАР и отсъди дузпа. Жордан Верету застана зад бялата точка и отбеляза за 3:1.

В 84-ата минута Витиня стреля от границата на наказателното поле, но топката премина покрай страничния стълб. В 89-ата минута Верету стрея, но не уцели вратата. В даденото от рефера продължение Марсилия вкара и четвърти гол, но той не бе зачетен заради засада.