Олимпик Марсилия се наложи без особени проблеми с 2:0 над Каен при гостуването си от 22-я кръг на френската Лига 1.

През пълните трибуни в Каен, домакините също имаха своите шансове да вкарат, но Марсилия излезе много решителен след почивката, за да си осигури успеха.

Със спечелените три точки, Олимпик излезе втори в класирането с 47 точки, а Каен остава в златната среда - 10-ти с 27 точки.

За Марсилия победата бе четвърта поредна в първенството, докато Каен продължава да няма победа на свой терен от ноември месец.

В 19-та минута топката влетя в мрежата на Олимпик, но Иван Сантини бе в явна засада и попадение не бе зачетено. Малко по-късно гостите претендираха за дузпа за фаул на Венсан Беса срещу Флориан Товен, но такава също не бе отсъдена.  

Клинтън Нджи пропусна в края на първото полувреме, а в началото на второто удари и греда.

В 54-та минута Марсилия все пак си спечели дузпа, за брутално влизане на Беса в краката на Буна Сар в ъгъла на наказателното поле. Димитри Пайе застана зад топката и реализира за 0:1.

Оттам енергията за Олимпик бе видима и гостите пропуснаха още няколко положения, преди в 74-та минута Флориан Товен да сложи точка на спора.

Товен се разписа с прекрасно изпълнение от границата на наказателното поле.

След това вече Каен нямаше много отговори, макар че за удоволствие на над 20 000 души на стадиона, да продължи да се опитва да отбележи до края.