Олимпик Марсилия направи изключително зрелищен обрат, за да постигне победа с 3:2 при гостуването на Троа от 33-ия кръг на Лига 1.

Троа поведе в резултата още в 1-та минута, когато Дарбион центрира в наказателното поле на Марсилия, където Самюел Гронсир стреля с глава и вкара топката в горния ляв ъгъл на вратата на Пеле.

Олимпик Марсилия разигра триково фаул в 11-та минута и успя да изравни резултата. Димитри Пайе пусна към Клинтън Н‘Джи, който с много премерен удар вкара топката в долния десен ъгъл на вратата на Желазни.

Н‘Джи отправи опасен удар в 21-та минута, но Желазни спаси.

Пред Валер Жермен се откри отлична възможност в 36-та минута, но ударът му бе спасен от Желазни.

Амави отправи много силен удар от 30 метра в края на първото полувреме, но Желазни направи страхотно спасяване.

Троа отново излезе напред в резултата в 49-та минута с гол на Бенжамен Ниве.

Олимпик Марсилия организира много добра атака в 75-та минута. Димитри Пайе се пребори за топката, след което подаде към Костас Митроглу, който с премерен удар вкара във вратата на Желазни.

Олимпик Марсилия вкара победния гол в срещата в 85-та минута. Попадението на Флорен Товен бе изключително красиво. Амави центрира в наказателното поле на Троа, където Товен от въздуха с диагонален удар вкара топката във вратата на Желазни.

С тази победа Олимпик Марсилия се изравни с третия в класирането Олимпик Лион, като двата отбора имат по 66 точки. Троа е предпоследен в класирането с 29 точки.