Олимпик Марсилия отпадна на четвъртфиналите в турнира за Купата на Франция след загуба с дузпи от втородивизионния Анеси на "Стад Велодром". В редовното време срещата завърши 2:2, а при наказателните удари 7:6 в полза на гостите. Възпитаниците на Игор Тудор стигнаха до изравнителен гол в последните секунди на срещата, но при дузпите гостите показаха по-здрави нерви и се поздравиха със заслужен успех. 

Марсилия поведе в 29-ата минута с гол на Жордан Верету. В 53-ата минута Мойзе Дион възстанови равенството. Само шест минути по-късно Кевин Муанга направи пълен обрат. 

Домакините стигнаха до изравнителен гол в шестата минута на продължението. Точен беше 18-годишният Франсоа Мюге, който се беше появил в игра малко преди това. В 85-ата минута Алексис Санчес не успя да се разпише от бялата точка. 

Така победителят се реши след изпълнение на дузпи. При тях Анеси пропусна първия си наказателен удар чрез Ахмет Каши. Нуно Тавареш не успя да вкара за Марсилия при третия опит, а Леонардо Балерди също пропусна, като преди това Франсоа Лажуге се беше разписал. 

В другите мачове, които се играха днес Нант победи Ланс с 2:1, а Тулуза разби Роде с 6:1.