Отборът на Олимпик Марсилия загуби с 1:2 визитата си на Лил в мач от 36-ия кръг на Лига 1. Така възпитаниците на Игор Тудор поставиха под сериозно съмнение класирането си за груповата фаза на Шампионска лига. Лил пък продължи с блестящото си представяне като домакин. „Песовете” не познават вкуса на поражението у дома във вече цели 15 мача.

Джонатан Клаус откри за гостите в 29-ата минута, като преднината им се запази до началото на второто полувреме, когато футболистите на Лил стигнаха до дузпа. Джонатан Давид бе точен, за да изравни резултата, а Джонатан Бамба направи обрата пълен в 72-ата минута. Малко преди това ВАР отмени гол на Санчес за Олимпик.

В крайна сметка „песовете” изковаха ценния успех и се утвърдиха на петото място, което дава право на участие в Лига на конференциите. Лил има актив от 63 точки, четири повече от Рен и Лион които са съответно шести и седми в таблицата.

Марсилия пък остава на третото място, след като не успя да измести втория Ланс. Третата позиция в крайното класиране на Лига 1 дава право на участие в квалификациите на Шампионска лига.