Отборът на Марсилия победи тима на Монпелие с 4:1 в мач от 23-тия кръг на френската Лига 1. Головете за победата отбелязаха Илиман Ндиайе (31') и Пиер-Емерик Обамеянг (43', 62'), като Фалийе Сако от гостите си вкара автогол, а почетният гол за противника отбеляза Муса Ал-Тамари (4').

С успеха провансалци се възползваха от грешната стъпка по-рано днес на четвъртия Ница, който направи нулево равенство срещу тима на Клермон и съкрати изоставането си до местата, даващи право на участие в Шампионската лига през следващия сезон до седем точки. Съперникът от своя страна остана опасно близо до зоната на изпадащите.

Гостите поведоха още в 5-ата минута, когато Ал-Тамари се ориентира най-добре в наказателното поле и изведе своите напред в резултата. След това играчите на Монпелие имаха още една възможност, но Фери не успя да се разпише и остави крехка преднината на отбора си.

Така половин час след началото логичното се случи Ндиайе намери топката в пеналтерията на съперника и стреля, като ударът му попадна непосредствено под напречната греда, за да възстанови равенството. Десетина минути по-късно пълният обрат стана факт. Голмайсторът на отбора от юга бе изведен сам срещу вратаря на гостуващия тим - Бенжамен Лекомт, и го преодоля.

През втората част домакините затвърдиха превъзходството си с трети гол. Час игрово време след началото провансалци имаха претенции за дузпа, които в първия момент съдията не уважи, но след това се наложи ситуацията да бъде преразгледана чрез системата VAR и в крайна сметка бе посочена бялата точка. За топката застана Обамеянг, който не сбърка и приближи отбора си до трите точки.
Осем минути преди края на редовното време преднината набъбна и до три гола разлика. Сако не се разбра с вратаря Лекомт и си отбеляза злополучен автогол.

Това прекрати негативната серия от осем поредни мача без успех за провансалци и първа победа за тях в Лига 1. Играчите на Монпелие пък се върнаха на грешния път след като в миналия кръг надвиха с 3:0 прекия конкурент за оцеляване Метц.