Олимпик Марсилия се наложи с 4:1 над гостуващия Лориен в последната среща от десетия кръг на френското футболно първенство.

Южняците прекъснаха серия от три мача без победа в Лига 1 и със 17 точки се изкачиха на третото място в подреждането.

Лориен пък сложи край на поредица от шест двубоя без поражение и вече е 11-и с 14 точки.

Домакините можеха да поведат още в петата минута, когато Димитри Пайет нахлу в ляво в наказателното поле и стреля към вратата, но Пол Нарди парира.

Лориен бързо отвърна и в 13-ата минута Арман Лориенте откри резултата от дузпа, отсъдена за нарушение на Луан Перес срещу Стефан Диара. В 21-ата минута Диара беше близо до втори гол, но ударът му профуча край гредата.

Олимпик успя да изравни в 27-ата минута. Матео Гендузи центрира по тревата от дясно, Пайет пропусна към Бубакар Камара, който шутира от границата на пеналта и след рикошет в Жулиен Лапорт топката влетя във вратата на Нарди.

Малко по-късно Диара можеше да даде нов аванс на гостите, но Пау Лопес спаси изстрела му.

Втората част също започна двуостро. В 50-ата минута Лопес отново се намеси решаващо, след като Лориенте се измъкна сам срещу него. Малко по-късно пък Пол Лирола от домакините проби в наказателното поле и стреля опасно, но Убулан Мендес блокира пред голлинията.

Марсилци стигнаха до обрат в 57-ата минута. Пайет центрира от корнер от дясно и Гeндузи с параболичен удар с глава прехвърли Нарди за 2:1.

Гостите опитаха да стигнат до изравняване, но при контраатака през центъра в 85-ата минута Пайет изведе Милик в чиста позиция в дясно в наказателното поле и полският нападател хладнокръвно реализира. В добавеното време Гендузи проби от дясно в пеналта и опита да шутира, топката се отклони от крака на Мендес и влезе за четвърти път в мрежата на Лориен за крайното 4:1.