Олимпик Марсилия надделя над Лориен с 4:2 като гост в мач от 15-ия кръг във френската Лига 1. Пиер-Емерик Обамеянг се разписа на два пъти за успеха на гостите, а Шансел Мбемба и Леонардо Балерди вкараха по един гол. Попаденията за Лориен бяха дело на Ромен Фавр и Бенжамен Менди.

След този успех Олимпик Марсилия се изкачва до 6-о място във временното класиране в Лига 1 с актив от 23 точки, докато Лориен остава на 16-а позиция с 12 пункта.

Двубоят започна с мигновен натиск от страна на Олимпик Марсилия, който бързо успя да излезе напред в резултата. В 3-ата минута Амин Арит изведе Ренан Лоди по лявото крило, който центрира за Самюел Жиго, който свали с глава за Пиер-Емерик Обамеянг, който чукна топката за Шансел Мбемба. Защитникът на гостите не се поколеба и прати топката в мрежата.

Олимпик Марсилия успя бързо да удвои преднината си в 9-ата минута, когато Шансел Мбемба центрира от дълбочина за Обамеянг, който с глава прати топката в долния ляв ъгъл на вратата, преодолявайки Ивон Мвого. В 33-агта минута Олимпик Марсилия удари за трети път, когато Жонатан Клос центрира от корнер на втора греда, където Леонардо Балерди засече топката в мрежата на Лориен.

„Мерлузите“ успяха да върнат един гол в 41-ата минута, когато Ромен Фавр получи топката в наказателното поле и стреля, но ударът му бе блокиран. Последва добавка от страна на футболиста на Лориен, който този път бе точен.

Олимпик Марсилия обаче вкара четвърти гол само минути по-късно. Жордан Верету изведе Обамеянг, който преодоля персоналния си пазач и прати топката във вратата. На старта на второто полувреме Лориен върна един гол в 52-ата минута, когато Бенжамен Менди се оказа на правилното място в точния момент, за да се възползва от рикошет, изпращайки топката в мрежата зад Пау Лорес.

Олимпик Марсилия остана с човек по-малко на терена в 80-ата минута, когато Жонатан Клос получи директен червен картон.